Salikatt Cloud 9 Limited Heartwood
Salikatt Cloud 9 Limited Heartwood
Jeg trodde først dette var enda en øl i Rackhouse serien til Lervig vi har hatt, og har, en god del varianter av, men så var det altså denne skjønnheten som hadde funnet veien inn på lageret for å glede et gammelt ølhjerte! Flasken er så fin den ber om å bli åpnet.
Bryggeriet i Hillevåg opplyser: Brygget med dedikasjon og ølet er tålmodig fat-lagret i 40 måneder i utvalgte bourbonfat. Denne imperial stouten er det nyeste tilskuddet til vår Heartwood Serie - en samling kompleks øl som viser utvidet fat-aldring. Robust og fyldig! Dette ølet har tunge sjokoladenoter, supplert med hint av kokos og vanilje fra treet. Disse smakene blandes sømløst med den mørke fruktkarakteren, utviklet gjennom en lang og langsom oksidasjonsprosess i fatet. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 12-14°C.
Jeg noterte: Pitch svart farge, minimalt med brunt hode og minimalt med karbonering. Aroma av stekt malt, melasse, skroget, sjokolade, kokosnøtt, bourbon, rom, eik og vanilje. Veldig søt smak med samme element. Flasken er til å dele.
Dette er altså et søtt "snopeøl", så det anbefales å dele flasken på 2-3 personer. Jeg delte den for sikkerhets skyld med en lege fra akutten
Salikatt Overdrive New England Triple IPA
Salikatt Overdrive New England Triple IPA
Salikatt er som vi har nevnt før et av våre favoritt bryggerier der alt er på stell og det er enkelt og greit å handle med, med den lille negative haken, at det er det mange andre og som syntes, så det er ikke så lett å få store mengder av deres nyheter, selv om de kommer ganske tett for tiden.
Bjarte opplyser:
Dette ølet er betydelig! Dens robuste kropp, bygget av lavfarget Maris Otter-malt og havre, lager det perfekte grunnlaget for en intens tørrhopping med Citra-, Vic Secret- og HBC1019-humle. Etter en lang og kald kondisjoneringssperiode i tanken, får dette ølet en saftig, balansert opplevelse uten de grønne tonene som ofte finnes i tungt tørrhumlede brygg. Nytes!
Jeg noterte: 440 ml boks,ugjennomsiktig skittengul farge, moderat hvitt skum. Aroma av fersken, aprikos og tropisk frukt. Søt og sprø smak med toner av nevnte frukter, søte appelsiner og pineyhumle.
Salikatt Brown Velvet
Salikatt Brown Velvet
Vi gikk akkurat tom for vår egen Cardinals Brown Ale som vi sist fikk brygget 1500 liter av hos Salikatt, og har inne en bestilling på en ny batch, vi får når de får tid. Første gang vi lagde det ølet var vi inne på tanken om å kalle det «Velvet» og nå er det altså for sent. Men at Salikatt kunne brygge perfekt Brown Ale visste vi jo, så da var dety å ta inn denne mens vi venter på vår egen.
Bryggerne i Hillevåg opplyser: Brown Velvet er en maltet Brown Ale, brygget med utvalgte høykvalitets krystallmalt og mer røstet malt. Nyte!
Jeg noterte: Mørk brun farge, stort til moderat og varig beige skum. Aroma av brun malt og brente nøtter, hint av brunt brød. Behagelig munnfølelse og smak, med de samme elementene, ikke for søtt, også hint av mørke bær/frukter, sjokolade og karamell. Moderat humle, noe bitterhet i ettersmaken. Velvet indeed!Ren fløyel dette altså!
Salikatt Stardust 2.0 DDH Phantasm
Salikatt Stardust 2.0 DDH Phantasm
Bryggeriet i Hillevåg meddeler: Stardust er en dobbel IPA i New England-stil med høy intensitet. Ølet er lyst i fargen, litt disig og dobbelt tørrhumlet med Strata-, Eclipse- og Citra-humle. Vi har også inkorporert Phantasm-pulver, laget av Marlborough Sauvignon Blanc-druer, for å frigjøre nye aromaer og smaker. Skål!
Jeg noterte: Litt disig gylden farge, moderat til lite hvitt skum. Nydelig aroma av granskudd og furu, også sitrus, knuste hvite druer og tropiske frukter. Sitron- og pinjehumle i smaken, noe maltsødme, men ikke for mye. Middels bitter ettersmak.
Salikatt The Bitter End West Coast IPA
Salikatt The Bitter End West Coast IPA
Nytt lokalt øl fra Hillevåg. Det er ikke alltid bryggeriet skriver så mye om de nye ølene, kanskje spesielt ikke når det er et mer «mainstream» øl de lanserer.
Om dette ølet gjorde de det kort og greit: Skarp, sitrusaktig og forfriskende bitter West Coast IPA, omhyggelig brygget med Simcoe, Krush og Topaz humle. En skarp, forfriskende opplevelse som hyller Pacific Northwests hop-forward-tradisjon. Skål!
Jeg noterte kort: Klar gylden farge, moderat hvitt skum. Aroma av sitrus, furu og gran. Sitrus- og pinjehumle i smaken, lett fyldig for sin styrke. Middels bitter finish.
Salikatt White January White DIPA
Salikatt White January White DIPA
Igjen en höjdare fra våre venner i Hillevåg! Vi har vel alle vært innom tanken om en hvit måned i Januar etter alle ølene som kommer før jul, julebord og annen kos. For å hjelpe de som sliter litt med motivasjonen på denne fronten presenterer vi denne fra hjelpemiddelsentralen i Hillevåg:
Jeg noterte: Tåket grågul farge, stort hvitt Skum. Behagelig aroma av sitrus, papaya, guava og ananas. Smaken er ikke for søt, ganske lett for sin styrke, med noter av nevnte frukter og furu, moderat bitter finish. Se så, da kan vi huke av den på listen av nyttårs forsetter..
Salikatt Cloud 9 Limited
Salikatt Cloud 9 Limited
Vi tar inn det meste fra Salikatt og allt forsvinner raskt ut av hyller og skap, og av og til får vi inn sjeldenheter som har en høy pris og derfor blir stående litt lengre. Her har vi en av disse! (Det er nå Limited versjonen vi har inne fra feb 25)
Bryggeriet skriver:
Cloud 9 is a smooth and complex imperial stout, barrel aged for 18 months in selected bourbon barrels and conditioned on coconut, cacao nibs, and vanilla. First released at What’s Brewing 2022.Jeg noterte: Flasken er på 13,3% (det var What's Brewing-utgaven som var på 14%). Beksvart farge på ølet, lavt brunt skum. Alkoholpreget aroma av bourbon whiskey, fusel og melasse, også eik, kokos, sjokolade og vanilje. Rik og varmende munnfølelse. Smaken er temmelig søt, og har de samme elementene som i aromaen, også toner av brunt sukker og et hint av mørke tørkede frukter. Det er lov å dele flasken på to personer!
Salikatt Blueberry Plunge
Salikatt Blueberry Plunge
Et moderat syrnet fruktøl fra våre venner hos Salikatt her, og det er blåbær det dreier seg om. Boksen bør vendes opp-ned noen ganger for å få med bærsedimentene. Ugjennomsiktig purpurfarge på ølet, moderat til lavt rosa til purpur skum. Aroma av melkesyre, yoghurt og blåbær. Fyldig munnfølelse. Fruktig og moderat syrlig smak, distinkte toner av blåbær, men ikke særlig søt. Noen tanniner i avslutningen. Minimal bitterhet. Godt øl!
Salikatt Radix Ultra Fruited Sour
Salikatt Radix Ultra Fruited Sour
Bryggeriet opplyser: Radix handler om pasjonsfrukt og ananas. Ølet er basert på en «Kettle-Sour», med enorme mengder pasjonsfrukt som basis, ananas og noen tilleggsfrukter for kompleksiteten. Vi anbefaler å snu boksen noen ganger, eller rulle den på et bord, for å løsne faste sedimenterte frukter før åpning." Jeg noterte: Ugjennomsiktig gul til oransje farge, moderat off-white skum som forsvinner etter en stund. Aroma av overmoden ananas og fersken, også pasjonsfrukt. Middels syrlig smak, toner av melkesyre, ananas, fersken og pasjonsfrukt.
Salikatt x Sureshot Bulletproof
Salikatt x Sureshot Bulletproof
New England Triple IPA
Bryggeriet opplyser: "Bulletproof er et samarbeidsøl brygget sammen med de flotte folkene fra Sureshot Brewing i Manchester. Denne disige, saftige Triple IPA´en har en seriøs tørrhumle med den skuddsikre kombinasjonen av Citra- og Nelson Sauvin-humle. Skål!" Jeg noterte: "Ugjennomsiktig / grumsete gul farge, stort til moderat hvitt skum. Nydelig aroma av lime og andre sitrusfrukter, også pasjonsfrukt og andre tropiske frukter, hint av knuste grønne stikkelsbær og knuste hvite druer. Smaken har også toner av nevnte frukter, med en furu-/harpiksaktig bitterhet i finishen. En fin «humlebrann» og litt alkohol." Et meget godt øl!
Salikatt Turboprop
Salikatt Turboprop
En trippel Neipa fra Stavanger som Bryggeriet omtaler :
We love sessionable beers, but some days they just can’t get the job done. So we took that old Propellor recipe, reworked it, dialed it up and honed it to this beautiful, high intensity, Turboprop of a triple, new england style IPA!
Jeg noterte: Ugjennomsiktig gul farge, moderat hvitt skum. Aroma av mango, papaya og guava. Sitronsmak, også toner av nevnte tropiske frukter, en viss humlebrann (som jeg liker), moderate furu-toner i finishen, noe alkohol. Et godt øl, altså - men med 9,5% er det kanskje ikke NEIPAen du bestiller 5 av på rad …
Salikatt Nordic Trails
Salikatt Nordic Trails Saison fra Stavanger er ikke dagligdags, så vi tok inn en god del av denne Bryggeriet skriver Brygget med dedikasjon og tålmodig lagret i en lengre periode, er dette blandede gjæringsølet et ekte kjærlighetsarbeid. Utvalgte kulturer av Saccharomyces og Brettanomyces gjær, sammen med melkesyrebakterier, gjør dette ølet komplekst, syrlig, funky og delikat. Vi kaller det en nordisk sesong. For den beste drikkeopplevelsen anbefaler vi en serveringstemperatur på 8 grader Celsius. Ølet vil fortsette å utvikle seg med ytterligere aldring. Jeg noterte: Grumsete gul til oransje farge, moderat hvitt skum. Fin aroma av brettanomyces/gårdshus, syrlige frukter, eik og scrumpy (røff cider). Syrlig smak, mer en gueuze enn en sesong IMO, toner av syrlige frukter (inkludert sitron), melkesyre, eik og eplecidereddik.
Salikatt Winter is Coming
Salikatt Winter is Coming
En double eller imperial brown ale fra våre venner på Åsen i Stavanger. Selv om du eventuelt ikke har brown ale som din favoritt-ølstil, bør du prøve denne!
Mørk brun farge på ølet, moderat off-white til beige skum.
Aroma av malt, karamell og brunt brød.
Smaken er maltpreget og middels søt, med toner av karamell og brunt brød igjen, moderat humle. Best når den ikke er helt iskald.