Lindemans Faro


På Cardinal tar vi sikte på å presentere enhver "ølstil" som fortsatt blir brygget i den siviliserte verden. Belgisk Faro lambic har vi manglet hittil - men nå er dette meningsløse misforhold brakt til en ende, ved at Lindemans eksempel på arten er kommet i hus (spesialimportert for oss). Faro (opprinnelsen til navnet er usikker) var en gang den mest populære lambictypen, men var senere i ferd med å dø ut, før den ble gjenopplivet og fikk økt popularitet igjen i vår tid. Det er, kort sagt, en lambic for dem som synes at en vanlig gueuze blir for sur - for en faro blir nemlig tilsatt en dugelig dose kandisukker før flasking, etter at gjæringen er ferdig. Dermed blir ikke sødmen spist opp av gjæren, og kan balansere syrligheten.
Gyldenbrun farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum.
Aroma av malt, kjeller, frukt og kandisukker, hint av eik.
Smaken er fruktig, moderat syrlig og ganske søt, toner av kandisukker og eik.
Å smake Faro er selvsagt et "must" for alle som vil smake minst ett eksempel på alle verdens ølstiler, men også "vanlige" øldrikkere kan trygt unne seg en flaske av denne, en dag de får lyst på "noe utenom det vanlige".