Berentsens Brygghus Catcher In The Rye

Catcher-in-the-rye


Berentsens Brygghus Catcher In The Rye
Bryggeriet skriver: Catcher in the Rye er vår versjon av en Belgisk
Tripel. Ølstilen blir ofte kalt for Trappiste, Abbey, eller klosterøl på
norsk. Stilen bærer tydelig preg av gjærens egenskaper, med
fruktige toner og kompleks smak.

Råvarene er nøye valgt ut og satt sammen, ikke bare for å skape en overraskende balansert øl, men også for å skjule alkoholsmaken godt. Vi har brukt blant annet rugmalt, og litt eikerøkt hvetemalt for å gi ølen kompleksitet, dybde, og fylde.
Det er et øl som passer utmerket til oster og desserter. Prøv den gjerne med en blåmuggost eller andre skarpe oster.
Fra arkivet finner vi
Sigmund sin omtale:
Berentsens Brygghus i Egersund presenterer her sin første
tripel i belgisk stil. Tittelen Catcher in the Rye har de tjuvlånt
fra Salingers kultroman, og er en indikasjon på at de her har brukt noe rugmalt i tillegg til pilsnermalten av bygg. De har også brukt ørlite bøkerøkt hvetemalt, uten at jeg kan si jeg kjenner røktoner i aroma eller smak.
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Aroma av frokostblanding og belgisk overgjær, også modne gule frukter.
Middels søt smak, igjen belgisk overgjær, hvitt kandissukker, noe frukt og mildt krydder. Moderat humle, varmende munnfølelse. Slett ikke dårlig dette!