Frydenlund Bayer

frydenlund-bayer

Frydenlund Bayer produseres i dag av Ringnes, men bryggeriet lå i Pilesteredet i Oslo, og ble etablert av Mads Landgaard & co. Frydenlund var lenge Norges største bryggeri, og ML – merket i en stjerne, som ennå brukes på Frydenlund etikettene, var Norges første registrerte varemerke. I dag er bryggeriet nedlagt, men Frydenlund ølet brygges heldigvis fremdeles som det har vært siden 1859, og lever i beste velgående. Vi er en av de få som serverer dette utmerkede øl fra fat på vestlandet. For 30 år siden utgjorde ”bayer” det pils gjør i dag av markedsandeler. Øl er blitt ”tabloid”, og jeg anbefaler alle å ta en smak av dette bredformat ølet. Her kan du kjenne at det er brukt rikelig med malt og gode råvarer.
Ølet har en varm kobberrød farge, fyldig kremaktig skum. Et sammensatt aromabilde av krydder, rosin, malt og frukter. Søtlig smak med preg av nøtter og røstet korn.