Rygr Brygghus Sure Petra
Rygr Brygghus Sure Petra
Bryggeriet i Klepp opplyser: I henhold til Norsk Plommetjuv-forbund brygget vi en øl som appellerer til de fleste plommehoder som liker Opal, Mallard, Jubileum & Reeves-plommer.
Jeg noterte kort: Brygget med 4 sorter plommer. Dyp gylden farge. Aroma av melkesyre og plommer. Smaken er moderat syrlig, utpreget søt med behagelige toner av plommer. Anbefales for alle som liker plommer - og øl.
Oskar Blues Guava Rodeo
Oskar Blues Guava Rodeo
Oskar Blues (fra Colorado, USA) har vi hatt noen knalløl fra tidligere, her får du et surøl som kanskje har et litt smalere publikum.
Bryggeriet sier, i cowboystil:
"Sal opp for en bulldozer av en syrlig øl med tropisk rosa guava og sitrusaktige mandarin-smaker. Vi har rotet sammen toner av papaya, pasjonsfrukt og melon til et forfriskende, sprittaktig brygg med akkurat passe mengde syrlighet. Denne er spenstig."
Jeg noterer: Klar oransje farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum. Aroma av guava, mandarin og andre udefinerte frukter, virker litt "kunstig".
Sur smak, med de samme elementene som i aromaen, også melkesyre og sitron. Ikke helt min greie dette her, men kanskje din?
Rygr Brygghus Sure Øyvind Chai Te
Rygr Brygghus Sure Øyvind Chai Te
Enkelte av våre gjester syntes nok det blir mange sure Jærbuer å holde orden på etter hvert, men vi kan berolige dem med at vi ikke tar inn alle surpompene. Andre gjester blir sur på oss for det.
Bryggeriet skriver :
Berliner weisse med hele 7 forskjellige typer Chai-te. Fin balanse mellom surt og søtt, med tydelig aroma av te, anis og andre krydder. Delikat forfriskende.
Som med andre Berliner Weisse er der heftig med melkesyre her, men likevel en slags balanse med det interessante innslaget av "chai" (som rett og slett betyr "te" - men som i Vesten har kommet til å bety "krydret te", altså te som er blandet med diverse kryddere i tillegg til selve tebladene). Ølet er forfriskende, og selv jeg ikke er verdens største fan av Berliner Weisse generelt, må du ikke bli sjokkert om du ser meg drikke denne igjen.
7 Fjell / Rygr Brygghus 872 Thorny Fruit Sour Ale.
7 Fjell / Rygr Brygghus 872 Thorny Fruit Sour Ale.
En surøl med stikkelsbær og fikenkaktus.
Bryggeriet skriver :At Harald Hårfagre samlet hele Norge til ett rike ved slaget i Hafrsfjord i 872, er nok historisk ganske upresist, men at han ble konge over et stort område på Sør-Vestlandet er klart. Derfor synes vi det er passende å markere året med et samarbeidsbrygg med gode venner fra sørvest. «872» er et moderne surøl brygget med norsk hvetemalt fra Jæren Korn og Malt. Selv om plantene har spisse torner, er smaken av fikenkaktus og stikkelsbær myk og frisk. Sommerlige aromaer av stikkelsbær, kombinert med det eksotiske innslaget fra fikenkaktus, gir en smaksopplevelse utenom det vanlige.
Jeg noterer: Moderat disig gylden til oransje farge på ølet, minimalt hvitt skum. Aroma av stikkelsbær- og fikenkaktus-syltetøy, også toner av mandarin. Middels sur smak av stikkelsbær, fikenkaktus og mandarin, også melkesyre. Knapt noen bitterhet. Forfriskende og god å drikke
Vault City Red Jammie White Choc Chip Stuffed Cookie Dough
Vault City Red Jammie White Choc Chip Stuffed Cookie Dough
Fra de utradisjonelle skotske bryggerne hos Vault City i Edinburgh kommer dette ølet. Det opplyses: Chulos fylte kjeks er legendariske, så vi visste at vi måtte brygge noe ekstra spesielt for vårt siste samarbeid... Vi introduserer Red Jammie White Choc Chip Stuffed Cookie Dough. For å ønske Chulo's velkommen til deres nye hjem i Edinburgh, skapte vi denne episke syrlige desserten, fullpakket med saftige jordbær blant smaker av søt hvit sjokolade og kakedeig. God appetitt!
Jeg noterte: Ekkelt utseende, gjørmete gråaktig eldrosa farge, med masse floater, lite off-white hode. Aroma av chocolate chip cookie-deig (de lyver ikke) og kakao. Smaken er middels syrlig med toner av røde bær (spesielt jordbær) og melkesyre, også tydelige toner av kakedeig med sjokoladebiter. Rart, for å si det mildt, men ikke udrikkelig
Salikatt Radix Ultra Fruited Sour
Salikatt Radix Ultra Fruited Sour
Bryggeriet opplyser: Radix handler om pasjonsfrukt og ananas. Ølet er basert på en «Kettle-Sour», med enorme mengder pasjonsfrukt som basis, ananas og noen tilleggsfrukter for kompleksiteten. Vi anbefaler å snu boksen noen ganger, eller rulle den på et bord, for å løsne faste sedimenterte frukter før åpning." Jeg noterte: Ugjennomsiktig gul til oransje farge, moderat off-white skum som forsvinner etter en stund. Aroma av overmoden ananas og fersken, også pasjonsfrukt. Middels syrlig smak, toner av melkesyre, ananas, fersken og pasjonsfrukt.
Fauve Cri du Coeur Berliner Weisse Framboise Citron Vert
Fauve Cri du Coeur Berliner Weisse Framboise Citron Vert
Parisbryggeriet Fauve Craft Bière har brygget dette surølet - et "skrik fra
hjertet" - med bringebær og lime. De opplyser: "Une bière acide de style « Berliner Weisse » à la framboise et au citron vert, toute rose, bien acidulée et super rafraîchissante ! Une bombe de framboise et du citron vert qui s’affirme sur la longueur.» som Google mener betyr "Et surøl i Berliner Weisse-stil med bringebær og lime, veldig rosa, veldig syrlig og superforfriskende! En bombe av bringebær og lime som hevder seg over tid."
Jeg noterte: Disig rød farge, moderat til lite off-white til rosa skum. Distinkt aroma av modne bringebær og melkesyre, bare et hint av lime. Middels syrlig smak, lite søt, toner av bringebær, lime og melkesyre, knapt bitterhet.
Brouwerij 't Verzet Oud Bruin Raspberry
Brouwerij 't Verzet Oud Bruin Raspberry
En flamsk brun med bringebær på 6% vi kunne lagt under fanen flamsk, men velger å ha den her i «surøl» Ellers vet vi ikke så mye om dette «moderne» bryggeriet.
Jeg noterer: Disig rødbrun farge på ølet, lavt beige skum. Sterk aroma av modne og overmodne bringebær. Sur smak, intense toner av bringebær, bæreddik og eik, knapt noen humle.
ELØ Bertine’s Bringebær Berliner Weisse
ELØ Bertine’s Bringebær Berliner Weisse
Vi har hatt, og tar stadig inn nye øl fra bryggeriet «En Liten Øl» som gjerne forkortes til ELØ her i huset. Siden bryggeriet ligger rett borti hogget her, på Stord, regner vi det som lokalt i det utvidede lokal-begrepet.
Denne deilige sommerforfriskningen fra bryggerne i Fitjar har vi visst rent glemt å nevne. Ugjennomsiktig gammelrosa farge på ølet, lavt off-white skum. Aroma av bringebær, rips, sitroner og melkesyre. Forfriskende smak, moderat sur, med de samme elementene som i aromaen. Lettdrikkelig.
Salikatt Blueberry Plunge
Salikatt Blueberry Plunge
Et moderat syrnet fruktøl fra våre venner hos Salikatt her, og det er blåbær det dreier seg om. Boksen bør vendes opp-ned noen ganger for å få med bærsedimentene. Ugjennomsiktig purpurfarge på ølet, moderat til lavt rosa til purpur skum. Aroma av melkesyre, yoghurt og blåbær. Fyldig munnfølelse. Fruktig og moderat syrlig smak, distinkte toner av blåbær, men ikke særlig søt. Noen tanniner i avslutningen. Minimal bitterhet. Godt øl!
Lervig Foeder Abricots By Rackhouse
Lervig Foeder Abricots By Rackhouse
er en fatmodnet wild ale/surøl med aprikos på 6,5%.
Bryggeriet skriver :
We brewed a traditional turbid mash as they would do in most Lambik breweries in Brussles to generate lots of starch for the Brett to work on slowly over a year of fermentation in our Foeders, giving a soft funkyness light sour edge with a balance of fruit forward sweetness from the apricots we added 1 month prior to packaging.
God syrlighet med masse aprikos som leder an. Sitron- og limesaft ligger under. Det er noe eikefat når den lunes litt, men gjennomgående, lette, funky toner. Ganske mye syrlighet i avslutningen gjør den litt skarp, kanskje?
Rygr Brygghus Sure Magda.
Rygr Brygghus Sure Magda.
En surøl med mango og lime på 6%.Jeg noterte: Moderat disig gylden til oransje farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum. Aroma av melkesyre, mango og lime. Sur smak, fruktig syrlighet av mango og lime, noen vil nok mene at der er for mye melkesyre her. Ølet må nå sies å være forfriskende som det er.
Lervig Rackhouse Le Grande Mélange
Lervig Rackhouse Le Grande Mélange
Rackhouse er betegnelsen på en serie øl fra Lervig de fokuserer på samspillet med tre i bryggeprosessen. Øl i serien vil bli gjæret eller/og lagret på fat av ulik befatning, for å oppnå nye åpenbare og mer subtile nyanser i ølet.
Lervig Le Grande Mélange er en flamsk inspirert surøl med kirsebær på 8%.
Bryggeriet skriver :
This beer is truly old and has a few new parts too. Tucked in the furthest reaches of the brewery for years, a special blend of several of our mixed-culture projects has come to life with the addition of a brown strong ale and cherry juice from Telemark. Sweet notes of red fruits and vanilla meld seamlessly with wood and caramel flavours and a distinct sourness. 2019 vintage
Lervig Salted Rhubarb Vanilla Sour Cream Crumble
Lervig Salted Rhubarb Vanilla Sour Cream Crumble
Det er mye kreativitet på ølfronten i disse dager,og innenfor surølsegmentet har det tatt ganske av. Og når som alle vet Mike på Lervig fra før er kjent som en svært kreativ person, blir utfallet tilsvarende. Her har du et øl i alle rettninger, men vil du ha den bitter må du dele den med eksen.
Moderat disig ferskenfarge på ølet, lavt hvitt skum.
Distinkt aroma av vanilje, rabarbra i bakgrunnen, hint av smuldrepai. Smaken har rikelig med melkesyre med et hint av salt, også distinkte toner av rabarbra, vanilje og smuldrepai.
Knapt noen bitterhet (12 IBU).
Cervisiam Headbanger Facerip
Cervisiam Headbanger Facerip
Dyprød til purpur farge på ølet, moderat til lavt rosa skum.
Aroma av blåbær, havregryn, laktose (melkesukker) og melkesyre.
Smaken er behagelig fruktig og sur (men knapt noen "sur eksplosjon" - der finnes mange øl som er surere enn dette).
Toner av blåbær, laktose og melkesyre igjen, bare et lite hint av havsalt.
Forfriskende og god å drikke.
Rygr Brygghus Sure Agnes
Rygr Brygghus Sure Agnes
En surøl med ananas og granateple på 6,5%, kjelesyrnet med store mengder ananas og granateple purè. 100% norsk maltbase.
Vi noterer: Nesten klar oransje farge på ølet, intet varig skum. Aroma av melkesyre, ananas og granateple, også hint av eik og forskjellige oksiderte frukter. Søt og middels sur smak, med de samme elementene som i aromaen. Lav bitterhet.
Rygr Brygghus Sure Magda
Rygr Brygghus Sure Magda
En surøl med mango og lime på 6% i rekken av nye øl fra våre venner på Jæren.
Moderat disig gylden til oransje farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum. Aroma av melkesyre, mango og lime. Sur smak, fruktig syrlighet av mango og lime, noen vil nok mene at der er for mye melkesyre her.
Ølet må nå sies å være forfriskende som det er.
Eik & Tid Skrekkelig Jul
Eik & Tid Skrekkelig Jul
Til tross for navnet er dette surølet ikke så skrekkelig - riktig nok er det, i likhet med de fleste øl fra dette bryggeriet, surere enn jeg personlig foretrekker, men Skrekkelig Jul er i hvert fall ikke verre enn at jeg godt klarer å drikke det. Typen er Akevitt fatlagret blåbær sour.
Og så er jeg jo glad i blåbær, da - og blåbær, melkesyre, sitron- og fruktyoghurt-toner er det rikelig av her, i tillegg til mer diskret toner fra akevittfatet som ølet har vært lagret på. Så ta ein 'kjangs, folkens, på en Skrekkelig Jul!
Pomona Island / To Øl Reflections after Jane
Pomona Island / To Øl Reflections after Jane
Fans av britisk indie-pop vil vite at "Reflections after Jane" er en låt av bandet The Clientele. Det er mulig at Jane var ganske syrlig av seg, for syrlig er dette ølet - som altså er resultatet av et samarbeid mellom engelske Pomona Island og danske To Øl. Det er brygget med yuzu (en japansk sitrusfrukt) og jordbær, samt litt laktose, og er åpenbart melkesyrnet.
Fargen på ølet er dyprosa til ferskenfarget, lett disig, med et høyt til moderat off-white skum. Aroma av jordbær mer enn yuzu, også melkesyre og laktose. Sur smak, i overkant mye melkesyre for min smak (men jeg vet at veldig mange er uenige med meg), jeg skulle også ønsket meg mindre jordbær og mer yuzu. Du må rett og slett prøve selv. Bryggeriet kaller dette en "Sour DIPA" - men jeg må innrømme at slike sure fruktøl med lav bitterhet har veldig lite som jeg forbinder med den hederskronte "IPA"-betegnelsen. Stilen har imidlertid mange tilhengere - også blant folk som ellers gjerne foretrekker vin framfor øl.
ELØ Fruity Seduction Triple Fruited Sour
ELØ Fruity Seduction Triple Fruited Sour
Et herlig og syrlig fruktøl her. Boksen bør vendes opp ned før åpning, for å få med fruktsedimentene. Ugjennomsiktig skittengul farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum.
Aroma og smak av pasjonsfrukt, mango, ananas og sitron (som alle er faktiske ingredienser her).
En middels sur og forfriskende ”fruktjuice".
Cascade Brewing Chêne Des Fous (2018)
Cascade Brewing Chêne Des Fous (2018)
En fatmodnet surøls blend med aprikos og sumak på 8,4%.
Bryggeriet skriver :
Laget i samarbeid med vennene våre ved Burial Beer Company i Asheville, NC, Chêne des Fous (shen de-FOO), som betyr "Oak of the Fools", er en blanding av sure trippeløl lagret i opptil 18 måneder på franske eikefat med tørket sumac, friske aprikoser og ristede amerikanske eikekjeder. Intense eikesmaker blir møtt med salte sitron- og tørkede fruktnoter fra sumaken og en subtil steinfruktaroma.
Denne ble testet hos vår referansegruppe på "Mandag i Annen", og lykkelige smil bredte seg i forsamlingen mens folket sukket henført. Et virkelig fornemt øl! Men det er klart, ølet krever at du liker både syrlig frukt og tydelig eikesmak, ellers nytter det ikke. Det har altså både smak av eiketønner av fransk eik, og er modnet med ferske spiraler av amerikansk eik (som har mer vaniljepreg enn fransk eik).
Cascade Brewing The Vine (2015)
Cascade Brewing The Vine (2015)
Surøl på 10,1% med druer og modnet på hvitvinsfat Bryggeriet skriver : Hvete og blonde ales, lagret på hvitvinsfat, som tidligere inneholdt Gewurtztraminer druer. Denne sure ølen i «Northwest- style Sour Ale» stil har aromaer av søte, foxy drueskall og hint av sukkerspinn. Rike, søte hvite druetoner danser på ganen, og fører til en markant finish av søtt druekjøtt.
En flaske ble testet på vår referansegruppe på Mandag i Annen. De sukket henført - dette er knallgodt. Et øl som både ølfolk og vinfolk vil like. Dyrt, men når du deler flasken på to personer blir det ikke så galt likevel. Styrken og volumet er jo som i en rimelig hvitvin, og når du her får en topp øl…
Haandbryggeriet Funky Black
Haandbryggeriet Funky Black
En mørk surøl her, fra HaandBryggeriet i Drammen.
Funky Black er altså nesten svart på fargen, med et minimalt beige skum.
"Funky" aroma, toner av bondegårdshus, eik, sitroner, hint av sjokolade og røstet malt.
Sur smak, med preg av brettanomyces, melkesyre, sitroner og eik, også røstet malt, hint av kaffe og sjokolade.
Brooklyn Kiwi's Playhouse
Brooklyn Kiwi's Playhouse
Amerikanske Brooklyn Brewery har brygget surølet Kiwi’s Playhouse, som ikke overraskende er modnet med en dose kiwifrukt.
Gylden farge på ølet, digert hvitt skum.
Sterk aroma av kiwifrukt og brettanomyces / bondegårdshus.
Lett i kroppen for sin styrke. Sur smak med preg av kiwifrukt, middels snerpende, ganske tørr. En riktig deilig og frisk «munnrens».
Liefmans Oud Bruin (fat)
Liefmans Oud Bruin (fat)
Belgiske Liefmans Oud Bruin er det første eksempelet på den gamle flamske ølstilen oud bruin (= gammel brun) som vi har hatt i utvalget vårt. Meningene om denne øltypen er svært delte blant ølentusiastene - noen synes dette er gjeve greier, mens andre synes øltypen er mindre interessant. Vi kan uansett ikke garantere at Oud Bruin blir noe fast innslag på tappekranene våre, så benytt sjansen mens den er der!
Uklar brun farge på ølet, moderat off-white skum.
Aroma av rødvinseddik, malteddik og malt.
Smaken er moderat sur og lettere eddikpreget, noe sødme og malt, lett kropp, ingen tegn til humle i det hele tatt - altså heller ingen bitterhet. Verd å prøve?
81/37 5% fat
The Lost Abbey Framboise de Amorosa
The Lost Abbey Framboise de Amorosa
The Lost Abbey (den klosterølinspirerte serien til Port Brewing i San Marcos, California) byr her på et surøl med bringebær. Framboise de Amorosa er høyt vurdert på RateBeer. Vi har dessverre bare fått inn noen ytterst få flasker, men skal være observante hvis den norske importøren får inn mer, og hvis ølet slår an hos oss.
Disig rødbrun farge på ølet, moderat off-white skum.
INTENS aroma av modne og overmodne bringebær, noen krydrede toner også.
Sterk sur / syrlig smak med massevis av bringebær, også toner av sitroner. Hvis det er dette du liker, er det dette du får.
100/99 7% 37,5 cl
HaandBryggeriet Surpomp
HaandBryggeriet Surpomp
HaandBryggeriet i Drammen har markert seg sterkt når det gjelder syrlige øl med brettanomyces og bær - mye eksporteres til USA, for amerikanske ølentusiaster får aldri nok av dette, men vi passer selvsagt på å sikre oss vår andel på Cardinal også. Surpomp er brygget med et innslag av kirsebær, og har vært lagret på vintønner av eik i 18 måneder.
Meget mørk brun farge på ølet, nesten svart,med et moderat off-white skum.
Herlig syrlig aroma med toner av bondegårdshus, sure kirsebær, rødvinseddik og eik.
Middels sur og eikepreget smak, med toner av rødvin, rødvinseddik og sure bær, moderat bitterhet. Et meget interessant øl - du trenger slett ikke være noen surpomp for å bestille det, men det krever nok at du har evnen til å verdsette smaker s om skiller seg dramatisk fra "hverdagspilsen".
HaandBryggeriet Sur Megge
HaandBryggeriet Sur Megge
Den sure megga på etiketten etterlater ingen tvil om at HaandBryggeriet Sur Megge er et ekte surøl. Våre venner i Drammen kunne lett ha solgt hele produksjonen av Sur Megge til USA, hvor markedet synes å være helt umettelig på surøl. Men HaandBryggeriet har også som policy å ivareta sine beste norske kunder, slik at noen flasker av disse spesialølene alltid blir reservert for oss, før amerikanerne får sitt.
Svakt disig oransje farge på ølet, minimalt hvitt skum.
Typisk brettanomyces-aroma av bondegårdshus og hvitvinseddik.
Lavt kullsyrenivå. Sur men ikke ekstrem smak, typisk brettanomyces-karakter. Alkoholen dominerer ikke. Appetittvekkende!
Nøgne Ø Sour Brown
Nøgne Ø Sour Brown
Sour Brown fra Nøgne Ø i Grimstad har tilbrakt 9 måneder på eikefat, hvor den har blitt utsatt for naturlig forekommende brettanomyces, og ellers de mikrober som trives i treverket. Resultatet er en langsom og naturlig syrningsprosess.
Ugjennomsiktig mørk brun farge på ølet, høyt beige skum.
Sterk søtlig & syrlig aroma, med distinkte toner av eik.
Søt og sur smak også - mer sur enn søt, men ikke ekstrem. Eikede og vinøse toner. Milde røstede toner og noe humle i avslutningen. God å drikke, men en eller to flasker om gangen er gjerne nok.
Nøgne Ø Funky Geyser
Nøgne Ø Funky Geyser
Når Nøgne Ø i Grimstad har kalt dette ølet Funky Geyser, skyldes det at brettanomyces'en i ølet angivelg har utviklet så mye naturlig kullsyre at man risikerer en ukontrollert utblåsning når flasken åpnes. De flaskene vi har åpnet hittil har det imidlertid vært mulig å kontrollere (noe bartenderne setter pris på, men det kan nok være lurt å ha glasset i umiddelbar nærhet.
Disig gylden farge på ølet, digert hvitt skum.
Typisk brettanomyces-aroma med "bondegård"-toner, også toner av litt gamle sitroner.
Middels sur smak, brettanomyces i massevis, ganske tørr, mens avslutningen er krydret og humlet og rimelig bitter.
Forfriskende - og jeg liker den!
Alvinne Undressed
Undressed fra belgiske Picobrouwerij Alvinne fikk vi levert en kasse av ved en feilsending, og da serverer vi den selvsagt til de "spesielt interesserte". Og du skal være VIRKELIG spesielt interessert for å kjøpe den! Stilmessig skal dette være en klassisk Oud Bruin (som vi ikke har hatt på Cardinal før), brygget nesten helt uten humle, og blottet for bitterhet.
Mørk brun til rubinrød farge på ølet, med et brusende lavt beige skum som dør ut straks. Lavt kullsyrenivå i glasset.
Søt & sur aroma, toner av rødvin, rødvinseddik, eik og urter.
Smaken er meget sur, eddikaktig og eikepreget, middels søt. Ingen bitterhet, som forventet. Jo, det er interessant å ha smakt en Oud Bruin, men dette er bare ikke "my cup of tea". Der finnes imidlertid ølentusiaster som liker den mye bedre enn hva jeg gjorde, og det kan sikkert være greit å dele flasken på to eller flere personer.
Rodenbach Vintage 2010
Vi har fra før både den "vanlige" Rodenbach og Rodenbach Grand Cru, og nå slår vi også til med årgangsølet Rodenbach Vintage 2010, kun på 75 cl flasker. Ølet har vært lagret på eikefat, og er med sine 7% noe sterkere enn de to andre. Menigheten som liker flamske røde ales kan dermed slikke seg fornøyd om munnen.
Dyp rubinrød farge på ølet, moderat kremfarget skum.
Herlig søt & sur aroma, vinøse toner med eik i massevis, rødvinseddik, silofôr og bondegårdskjøkken.
Søt & sur smak også, eiket, vinøs, vel avrundet og harmonisk.
Rodenbach
Rodenbach lages i byen Roeselare, og Rodenbach har patentbeskyttet både navnet sitt og elementer i bryggeprosessen, både for sitt Grand Cru og også sine øvrige produkter. Dette er den opplagte klassikeren blant rødt øl, og den er brygget ved hjelp av de mest tradisjonsrike metoder ved dette 160 år gamle bryggeriet. Rødfargen kommer fra bruken av Wiener-malt, men viktigere er tannin og karamell som stammer fra de massive, vertikale karene av ubehandlet eiketre som Rodenbach produktene modnes i. Det er i disse karene ølet får den særpregede syrligheten. Karene skal være litt av et syn der de rekker fra gulv til tak. Den minste rommer 15.000, de største 60.000 liter, og det er 300 slike som fyller et dusin haller. Bryggeriets øvrige produkter er en blanding av det grunnleggende Grand Cru brygget, som er lagret fra 18 til 24 måneder i trebeholdere, og mer ferskt øl. Rodenbach er i utgangspunktet så beskt at det blir lett søtet ved tilsetning av sukker, før det gjennomgår en kort pasteurisering. Dyp rødbrun farge. Som mye gammelt øl har ølet en helt særegen friskhet, ikke minst i dens mektige bouquet, men også i den utpregede pasjonsfrukt-lignende smaken og den lange ettersmaken. En intrikat kombinasjon av fruktig friskhet og en Madeira-smakstone.