Nøgne Ø Andhrimnir

Cardinal Pub Stavanger

Denne har vi hatt på fat, og nå har vi fått den på flaske også (selvfølgelig "levende" og flaskekondisjonert). Historien bak ølet er spesiell: Nøgne Ø i Grimstad lovet på forhånd at de skulle produsere kommersielt det ølet som vant NORBRYGG (Norsk Hjemmebryggerforening) sin hjemmebryggerkonkurranse. Ikke uventet var det den anerkjente hjemmebryggeren og ølentusiasten Gahr Smith-Gahrsen i Bergen som gikk av med seieren, med sin Andhrímnir Barley Wine Ale.
Andhrímnir (eller Andrimne) kjenner vi fra norrøn mytologi, han var gudene (æsene) og de falne krigerne (einherjene) sin kjøkkensjef i Valhall, hvor han daglig kokte galten Særimne (i gryta Eldrimne) så det rakk til alle sammen - og dagen etter var grisen like hel igjen! Litt ensformig kost kanskje, kokt råne er kanskje ikke det som tiltaler meg mest innen det kulinariske, men hvis bare dette ølet fulgte med, så skulle jeg nok klare å svelge unna!
Dyp brun farge på ølet, svakt disig, med et flott beige skum.
Behagelig aroma av brune maltvarianter, toner av rom-rosin og hetvin, hint av krydder og eik.
Smaken har massevis av maltsødme og alkohol, toner av mørke tørkede frukter og eik, hint av krydderier (spesielt anis) og lakris. Der er en fast og tydelig humlebitterhet i avslutningen. Varmende munnfølelse. Ennå er Andhrímnir litt "rå i kantene", "best før"-datoen er nemlig satt til 5 år fra bryggedato, så her er det lov å smøre seg med tålmodighet. Men allerede nå er ølet så godt at vi frykter det blir vanskelig å holde noe lager av det i 5 år ...