Vi er blitt mennesker!

Loven


Sivilombudsmannen har uttalt at norske kommuner sin holdning om at en inndragning av skjenkebevilling er en administrativ handling, i henhold til «Den Europeiske Menneskerettighetskonvensjonen» er feil. Det er å anse som en straff!
Dette er jo ganske revolusjonerende for oss i utelivsbransjen. Først og fremst slår han fast at vi er mennesker, og også at vi som en følge av det har rettsvern.
Konkret vil det si at det for inndragelse av bevilling vil kreves samme form for bevisføring som i en straffesak. Ikke som til nå, der skjenkekontrollen først ber beviset om å forlate stedet, for så å skrive en rapport om hva de syntes... I følge norges fremste advokat, og lærebokforfatter på emnet, er det ikke sikkert kommunen i tilfeller har rett til å inndra bevilling, og uansett må det objektive bevis til. Dette ble i Rogaland stadfestet av Fylkesmannen i Halv Tolvs klage på inndragningsvedtaket.
Vi har tatt dette åpenbare problemet opp med kommunen gjentatte ganger, senest nå i høst, og forsåvidt fått lange og gode svar. Man altså juridisk feil!
Hvordan skjenkekontrollen, og så kommunen, skal forholde seg til dette er selvfølgelig uklart, og vi er antagelig de siste som får vite noe, men som vi ser det, er verktøykassen deres rimelig skranten fram til nye nasjonale regler kommer på plass. Hvilke objektive bevis skal kreves, hvordan skal de få det, og hvem skal vurdere disse..? Vi tror som sagt det vil komme en avklaring på nasjonalt plan, og det er noe vi ser fram til, for så ille som det har vært til nå kan det umulig bli!
Vel, kjekt å være menneske uansett!

Årets julebord

IMG_2664


Årets julebord ble avholdt søndag 7.Desember, og hele betjeningen møtte opp på Nåløyet før vi gikk opp på Straen Fiskerestaurant og hadde et fortreffelig måltid med øl og vin.
Turen gikk så tilbake til Cardinal for de årlige ritualer som hører julen til, men av en eller annen grunn er notatene borte!

Nytt Kjølerom

IMG_2723


Vi har omsider fått ferdig vårt etterlengtede kjølerom i puben. Mer orden og lettere å finne varene er en fordel, langt mindre strømforbruk en annen.
Fatølet blir nå stående kjølt, noe som gir mindre skumproblemer! Totalt sett en nyttig investering, selv om det har tatt sin tid. Det viktigste var dog å få plass til mer øl. Vi har nå fyllt opp med godsaker du finner i den nye ølboken, og dette er bare begynnelsen. Vi kan nå ekspandere videre fra de ca 560-590 sortene de gamle kjøleskapene begrenset oss til.

Vi har nå fått inn flere tusen liter av hvert av ølene Cardinal Sin, Cardinal IPA, Cardinal Chocolate Chili Stout og Cardinal Lucius, i tillegg til et femtitalls andre fatøl fra fjern og nær. Så rommet skal få kjørt seg med kvalitetsøl!

Sommernytt på Cardinal

Sommeren er omsider over oss, og vi kan puste ut litt etter et travelt vinterhalvår. Salget har atter en gang gått opp med over 20 %, så det har vært litt å stri med, og godt er jo det.

Lager;
De siste to månedene har gått med til å ferdigstille det nye lageret vårt i 5. etg. Vegger er revet, over 40 nye hyllereoler montert og sist men ikke minst har vi fått montert et kjølesystem som holder godsakene kjølt også på de varmeste dagene. Og fint ble det! En spinnoff er jo at nå er det bare å åpne kontordøren ut i gangen, så blir det levelig også der!Øltårn;
Vi har bestillt 6 nye messing-øltårn fra Alan Courtney i England, hver med 4 tuter, og vi håper å få disse inn i begynnelsen av Juli. Etter en liten periode med trekking av rør og ombygning under bardiskene, skal vi da altså kunne rydde opp litt i jungelen av tårn på disken. Det blir også plass til å utvide tilbudet betraktelig. Som det er nå, har vi mye godt fatøl på lageret, men ikke nok tårn til å få det ut i det tempo vi skulle ønske.

DSC09619


Resultatet vil bli at vi ut i August kan tilby deg over 20 forskjellige fatøl. Blant annet får vi muligheten til å kjøre ennå fler av de norske ølene samtidig, og gjerne i flere varianter. Vi håper dette blir et populært tiltak.

Så var det Godt Nytt År 2010


beer-new-years

Vi er allerede igang med det nye året, og batteriene er fulladet etter en lang og god juleferie.
Vi hadde en lekkasje i kjelleren i romjulen, og må for de gjester som besøkte oss tirsdag og onsdag beklage den noe ufine lukten som snek seg inn på Cardinal. Problemet ble raskt rettet, men det tok et par dager å få luftet godt ut der nede!

Det er Onsdag i annen allerede Onsdag 6/1. Siden det er partallsår vil Onsdag i annen i år bli i oddetallsuker. Vi åpner knallhardt med en del av vinterens nyheter, og selvfølgelig også vinterens store nyhet, Samuel Adams Utopias.

Som enkelte sikkert har sett på vår forside, vil vi sette igang ølsmakinger bygget opp som et ølkurs over 8 kvelder, annenhver mandag i månedene framover. Dette er ikke et kurs for ølnerdene med store neser, men er ment for folk flest som har interesse for å lære litt mer om øl og ølets smaker.
Så tenker vi til høsten å fortsette serien med mer spesialierte kvelder med bla. øl og mat, Lambic, Rauchbier osv.

Blir det stor interesse kan vi ha to kurs, ett i partallsuker og ett i oddetallsuker.
En kan melde seg på en og en kveld, eller hele rekken samlet. Vi begynner forsiktig med en avgift på kr 260,-.

Det vil bli servert prøver på omtalte øl/øltyper til hvert møte, så det kan være et sjakktrekk å la bilen stå hjemme.

Vi setter maks antall til 50 personer, og først til mølla prinsippet er enerådende.

Detaljert program med datoer kommer med det første.

Den Store Juleøltesten siste infoVi er så godt som ferdig med listen over øl du fritt kan velge i på søndagens store juleøltest, og foreløpig er vi kommet opp i 61 typer.
Det kan jo ennå slenge en og annen inn dørene før søndag.
9 typer akkevitt vil vi også by på, samt mye snadder snacks.

Så da er det bare å finne fram blådressen og ta bussen til by´n.

Ølliste;


KLIKK LES MER FOR ØLLISTEN.

Les mer...