Besøk på Rein Kloster Bryggeri


DSCN0173

Vi har på våre ølturer besøkt Ølve på Egge og Klostergården på Tautra flere ganger, og når det nå var etablert et nytt bryggeri på Rissa lengre ute i Trondheimsfjorden, måtte vi jo og besøke dette.
Nå er det jo ruiner av et kloster på Klostergården, men på Risse var dette litt mindre iøyenfallende. Harald Hårfagre tok gården da han la under seg Trøndelag på 870 tallet, men gården er rundt 3000 år gammel. Nonneklosteret på Rein ble grunnlagt på slutten av 1220 tallet, og eksisterte i 300 år. I dag er det 10. generasjon Horneman som eier og driver Reins Kloster, og her produseres håndlaget, økologisk mat og drikke som iskrem, brus øl og akevitt.
På bryggeriet er det Mia Maria Liljeholm som regjerer, og produktene er Poter, IPA, Ale, hveteøl og Juleøl, samt en de kaller Øl*. Alle ølene er upasteurisert og ufiltrert.
Bryggeri utstyret kjøpte de brukt fra Ebeltoft Brygeri i Daanmark, og var ikke det mest automatiserte vi har sett, så her er det bokstavlig talt snakk om håndtverk!
Vi fikk med oss en del kasser med øl, og en del prøveflasker på det hun ikke hadde inne. Hyggelige og flinke folk var det, og vi tar gjerne turen dit igjen!
Som du ser på bildet under hadde jeg med meg batch 39, misty IPA på hytten i sommer, og hadde en smaksopplevelse! Dette var en IPA som en IPA skal være, der humlen uten å være drepende på smaken, var distinkt og balansert. Vi har i ettertid fått mer øl sendt fra Rissa med Olje-ekspressen, og håper å få mer fra den meget begrensede produksjonen

IMG_2329