ØlApp

electric-book1

Elektrisk Ølbok på en telefon nær deg!
Vi har i to år jobbet på vårt laboratorium med en elektrisk drevet Ølbok i form av en øl app, og vi er nå kommet så langt at alle øl er lagt inn, og de siste funksjoner puttes på plass.

For å manøvrere unna prikkette farvann, vil appen kun vise priser når du befinner deg innaskjærs rundt Cardinal, men alt annet kan i ro og mak studeres på andre verdenshav.
Vi har lagd en liten veldig forenklet ølvelger der du kan prøve lykken, et søkefelt der du kan søke i tags vi har lagt inn på hvert øl eller, bla i boken under våre vanlige kategorier.

Et par små bugs er det!
-Om du vil søke på f.eks ”Amarillo” vil alle søkeresultat forsvinne når du har skrevet 3 bokstaver, for så å dukke opp igjen når du har skrevet hele søkeordet.

-Når du velger å gå tilbake, havner du på forsiden igjen.

Planer;
Ølene som viser vil på sikt bli integrert mot vårt logistikksystem, slik at kun øl tilgjengelig vil vise.

For å manøvrere unna prikkette farvann, vil appen kun vise priser når du befinner deg i farvann umiddelbart rundt Cardinal.... Men allt annet kan i ro og mak studeres på andre verdenshav.
Vi har lagd en liten veldig forenklet ølvelger der du kan prøve lykken, et søkefelt der du kan søke i tags vi har lagt inn på hvert øl eller, bla i boken under våre vanlige kategorier.
Du kan registrere favoritter, og vi har en egen folder for våre siste øl!

Appen ligger på Ølapp.no, men er og tilgjengelig fra vår hjemmeside.

Vi skjemmer dere bort!

Enjoy!

Ølapp.no can be written olapp.no

Cardinal Lucius

Kardinal_Lucius_Mitspielerbild

Vi hedrer Cardinal Lucius (1100 - 1185) på vår egen måte, og som det står om ham;

Lucius is a man blind to the world but is "looking right into your soul." He hates the religious players in the game, as he thinks he is the only one called by God!

Sterkt!

Nytt "egendesignet" fatøl

DSC00646


Vi hadde 13. August i fjor besøk av en av verdens mest kjente bryggere, Mikkel Borg Bergsø, også kjent som Mikkeller, og ut på kvelden diskuterte vi muligheten av at han kunne brygge et eget øl til oss med utgangspunkt i Sigmund sine ideer. Dette sa han ja til, og uten at vi her har lov til å si hvor det er brygget eller hva det heter, kan vi vel nevne at noen paller i dag kjøres ut til vårt fjernlager.
Det skal bli spenende å smake uansett!

Her er hva vi spurte om 15/8;

Hei Mikkel!

Og takk for sist! :)

Tenkte på muligheten av en pale ale rundt 5,6% med engelsk palemalt, amerikansk eller newzealandsk humle, og sitrongress (lemongrass) og fersk ingefær - nok til å gi en tydelig smak av sitrongresset og en behagelig "brenning" av ingefæren, uten å bli for ekstremt. Middels tørr og frisk, men likevel med LITT restsødme i behold.

Dette er jo ikke så detaljert, men så er vi ikke bryggere heller..  Kan vi overlate finpussen til dere?

mvh

Tom

Nytt Kjølerom

IMG_2723


Vi har omsider fått ferdig vårt etterlengtede kjølerom i puben. Mer orden og lettere å finne varene er en fordel, langt mindre strømforbruk en annen.
Fatølet blir nå stående kjølt, noe som gir mindre skumproblemer! Totalt sett en nyttig investering, selv om det har tatt sin tid. Det viktigste var dog å få plass til mer øl. Vi har nå fyllt opp med godsaker du finner i den nye ølboken, og dette er bare begynnelsen. Vi kan nå ekspandere videre fra de ca 560-590 sortene de gamle kjøleskapene begrenset oss til.

Vi har nå fått inn flere tusen liter av hvert av ølene Cardinal Sin, Cardinal IPA, Cardinal Chocolate Chili Stout og Cardinal Lucius, i tillegg til et femtitalls andre fatøl fra fjern og nær. Så rommet skal få kjørt seg med kvalitetsøl!

Årets julebord

IMG_2664


Årets julebord ble avholdt søndag 7.Desember, og hele betjeningen møtte opp på Nåløyet før vi gikk opp på Straen Fiskerestaurant og hadde et fortreffelig måltid med øl og vin.
Turen gikk så tilbake til Cardinal for de årlige ritualer som hører julen til, men av en eller annen grunn er notatene borte!

Sommernytt på Cardinal

Sommeren er omsider over oss, og vi kan puste ut litt etter et travelt vinterhalvår. Salget har atter en gang gått opp med over 20 %, så det har vært litt å stri med, og godt er jo det.

Lager;
De siste to månedene har gått med til å ferdigstille det nye lageret vårt i 5. etg. Vegger er revet, over 40 nye hyllereoler montert og sist men ikke minst har vi fått montert et kjølesystem som holder godsakene kjølt også på de varmeste dagene. Og fint ble det! En spinnoff er jo at nå er det bare å åpne kontordøren ut i gangen, så blir det levelig også der!



Øltårn;
Vi har bestillt 6 nye messing-øltårn fra Alan Courtney i England, hver med 4 tuter, og vi håper å få disse inn i begynnelsen av Juli. Etter en liten periode med trekking av rør og ombygning under bardiskene, skal vi da altså kunne rydde opp litt i jungelen av tårn på disken. Det blir også plass til å utvide tilbudet betraktelig. Som det er nå, har vi mye godt fatøl på lageret, men ikke nok tårn til å få det ut i det tempo vi skulle ønske.

DSC09619


Resultatet vil bli at vi ut i August kan tilby deg over 20 forskjellige fatøl. Blant annet får vi muligheten til å kjøre ennå fler av de norske ølene samtidig, og gjerne i flere varianter. Vi håper dette blir et populært tiltak.

Så var det Godt Nytt År 2010


beer-new-years

Vi er allerede igang med det nye året, og batteriene er fulladet etter en lang og god juleferie.
Vi hadde en lekkasje i kjelleren i romjulen, og må for de gjester som besøkte oss tirsdag og onsdag beklage den noe ufine lukten som snek seg inn på Cardinal. Problemet ble raskt rettet, men det tok et par dager å få luftet godt ut der nede!

Det er Onsdag i annen allerede Onsdag 6/1. Siden det er partallsår vil Onsdag i annen i år bli i oddetallsuker. Vi åpner knallhardt med en del av vinterens nyheter, og selvfølgelig også vinterens store nyhet, Samuel Adams Utopias.

Som enkelte sikkert har sett på vår forside, vil vi sette igang ølsmakinger bygget opp som et ølkurs over 8 kvelder, annenhver mandag i månedene framover. Dette er ikke et kurs for ølnerdene med store neser, men er ment for folk flest som har interesse for å lære litt mer om øl og ølets smaker.
Så tenker vi til høsten å fortsette serien med mer spesialierte kvelder med bla. øl og mat, Lambic, Rauchbier osv.

Blir det stor interesse kan vi ha to kurs, ett i partallsuker og ett i oddetallsuker.
En kan melde seg på en og en kveld, eller hele rekken samlet. Vi begynner forsiktig med en avgift på kr 260,-.

Det vil bli servert prøver på omtalte øl/øltyper til hvert møte, så det kan være et sjakktrekk å la bilen stå hjemme.

Vi setter maks antall til 50 personer, og først til mølla prinsippet er enerådende.

Detaljert program med datoer kommer med det første.

God Jul fra oss på Cardinal



Cardinal ønsker alle sine kunder og andre forbindelser en riktig god jul!
Vi er gjennom det verste nå, kun fredag med fullt bestillt i både pub og bar fra tidlig på ettermiddagen står igjen, så roer det hele seg ned til normale tider, og forhåpentligvis en stille og rolig julehelg. Det har vært noen travle, men kjekke måneder.
Vi får som tidligere nevnt inn litt ekstra forsyninger av begge Ægir sine juleøl på fat, og skulle da også ha godt juleøl i romjulen. Om de tre fatene med Nøgne Ø Special Holliday Ale varer helt til den store kvelden kan vi ikke love.

Les mer...

Onsdag i Annen





Onsdag 2.september arrangerer vi andre samling i vårt lille ølprosjekt

Onsdag2

Vi startet for fjorten dager siden og introduserte Le Vanilla Framboise Porter, og for de fremmøtte var dette et hyggelig bekjentskap.

Sist uke tok vi bilen fatt og dro den fine turen gjennom Hardanger til Sogn og Flåm, der Even på Ægir bryggeri tok godt imot oss og viste oss bryggeriet, puben, hotellet og restauranten de har bygd opp der de siste 6 årene.  En er slvfølgelik ikke et slikt sted uten å snoke litt på lageret, og lykken var med oss da vi helt innerst så et fat med
Tors Hammer
 en Barleywine på 13,2%.  Etter noe nøling fikk vi fatet med i bilen, og dette vil altså bli sprettet på
 onsdag 2/9 kl 19.00.
Har du lyst har du lov! Alle er velkommen til dette uformelle og hyggelige møtepunktet for ølelskere.