ØlApp

electric-book1

Elektrisk Ølbok på en telefon nær deg!
Vi har i to år jobbet på vårt laboratorium med en elektrisk drevet Ølbok i form av en øl app, og vi er nå kommet så langt at alle øl er lagt inn, og de siste funksjoner puttes på plass.

For å manøvrere unna prikkette farvann, vil appen kun vise priser når du befinner deg innaskjærs rundt Cardinal, men alt annet kan i ro og mak studeres på andre verdenshav.
Vi har lagd en liten veldig forenklet ølvelger der du kan prøve lykken, et søkefelt der du kan søke i tags vi har lagt inn på hvert øl eller, bla i boken under våre vanlige kategorier.

Et par små bugs er det!
-Om du vil søke på f.eks ”Amarillo” vil alle søkeresultat forsvinne når du har skrevet 3 bokstaver, for så å dukke opp igjen når du har skrevet hele søkeordet.

-Når du velger å gå tilbake, havner du på forsiden igjen.

Planer;
Ølene som viser vil på sikt bli integrert mot vårt logistikksystem, slik at kun øl tilgjengelig vil vise.

For å manøvrere unna prikkette farvann, vil appen kun vise priser når du befinner deg i farvann umiddelbart rundt Cardinal.... Men allt annet kan i ro og mak studeres på andre verdenshav.
Vi har lagd en liten veldig forenklet ølvelger der du kan prøve lykken, et søkefelt der du kan søke i tags vi har lagt inn på hvert øl eller, bla i boken under våre vanlige kategorier.
Du kan registrere favoritter, og vi har en egen folder for våre siste øl!

Appen ligger på Ølapp.no, men er og tilgjengelig fra vår hjemmeside.

Vi skjemmer dere bort!

Enjoy!

Ølapp.no can be written olapp.no

Vi er blitt mennesker!

Loven


Sivilombudsmannen har uttalt at norske kommuner sin holdning om at en inndragning av skjenkebevilling er en administrativ handling, i henhold til «Den Europeiske Menneskerettighetskonvensjonen» er feil. Det er å anse som en straff!
Dette er jo ganske revolusjonerende for oss i utelivsbransjen. Først og fremst slår han fast at vi er mennesker, og også at vi som en følge av det har rettsvern.
Konkret vil det si at det for inndragelse av bevilling vil kreves samme form for bevisføring som i en straffesak. Ikke som til nå, der skjenkekontrollen først ber beviset om å forlate stedet, for så å skrive en rapport om hva de syntes... I følge norges fremste advokat, og lærebokforfatter på emnet, er det ikke sikkert kommunen i tilfeller har rett til å inndra bevilling, og uansett må det objektive bevis til. Dette ble i Rogaland stadfestet av Fylkesmannen i Halv Tolvs klage på inndragningsvedtaket.
Vi har tatt dette åpenbare problemet opp med kommunen gjentatte ganger, senest nå i høst, og forsåvidt fått lange og gode svar. Man altså juridisk feil!
Hvordan skjenkekontrollen, og så kommunen, skal forholde seg til dette er selvfølgelig uklart, og vi er antagelig de siste som får vite noe, men som vi ser det, er verktøykassen deres rimelig skranten fram til nye nasjonale regler kommer på plass. Hvilke objektive bevis skal kreves, hvordan skal de få det, og hvem skal vurdere disse..? Vi tror som sagt det vil komme en avklaring på nasjonalt plan, og det er noe vi ser fram til, for så ille som det har vært til nå kan det umulig bli!
Vel, kjekt å være menneske uansett!

Nye egendesignede lamper i tak og på bord

IMG_0945

Vi har i lang tid, i samarbeid med danske ”Design is All” og lampefabrikken Christallux i Tyskland utviklet nye lamper på Cardinal. Jeg var på besøk både i Danmark, og på fabrikken i Tyakland, og langsomt kom vi fram til design og tekniske spesifikasjoner. Allt er selvfølgelig LED, og fargen på lyset var derfor en utfordring. Jeg hadde og ønske om å utvikle en batteridrevet fjernstyrt LED lampe med en ukes intervall mellom ladingene, så her var nok å gjøre fra tidlig til sent, men 15. mai var vi altså klar for montering, og resultatet syntes vi ble meget

bra.IMG_0961IMG_1007

Designpris til Lervig


Emballasje for Lervigs øl «Lucky Jack» har vunnet sølv i en designkonkurranse

Lervig Aktiebryggeri får sølvplass i kategorien «Pakningsdesign – Nylanseringer» for emballasje for «Lucky Jack»-ølen.
Det er Runar Lillegård i firmaet Procontra som står bak det grafiske designet.

Les mer...

Pressemelding fra Ægir


Pressemelding fra Ægir Bryggeri.

Ægir flytter all produksjonen hjem, investerer nytt!

Les mer...

Ølbrev nr 7 2010 fra Norøl


Da det virker som om ølnyhetene øker i takt med det gradestokken egentlig skulle ha vist på denne tiden av året skal vi forsøke å fatte oss i korthet denne gangen og bare begynne ølbrevet med det samme.


Nytt fra bryggeriene
---------------------------
Vi starter i nord hvor GullMack og Mack Bokøl nå kommer i nye elegante 0,5 liters flasker. Innholder er fortsatt det samme og det presiseres at Bokøl fortsatt brygges etter originaloppskriften fra 1883. Ny-lanseringen er en del av en ny serie med spesialøl fra Mack. Til høsten skal det

Les mer...

Årets øl 2009 Oppdatering Fra Norøl


Årets øl og årets bryggeri 2009.
Rundt regnet 100.000 medlemmer av landets ølklubber tilknyttet NORØL (Norske ølklubbers landsforbund) og NORBRYGG (Norsk hjemmebrygerforening) er igjen blitt invitert til å kåre det ølentusiastene mener er Norges beste øl og bryggeri. Interessen for å stemme er større enn noensinne, vi har faktisk registrert en økning på 21% fra 2008. Antall nye norske øl var hele 73, noe som er identisk med antall nye i 2008. Nytt av året er at det kun var anledning til å stemme over importøl som var introdusert i 2009, og ikke alle tilgjengelige som tidligere år. Her var det totale antallet svimlende 170, så det er vel ytterst få som har rukket å smake seg gjennom alle. Men spredningen har i alle fall vært stor, og hele 66 forskjellige øl har mottatt stemmer

Les mer...

Nyttfra Venner av Nøgne Ø


Hei, Venner av Nøgne Ø!

Mye nytt skjer ved vårt favorittbryggeri på Rygene. Aktiviteten nå i begynnelsen av 2010 er stor, og mye godt er i vente. Her er en liten oppdatert nyhetsmail.


--
Årsmøte - Venner av Nøgne Ø
Venner av Nøgne Ø inviterer til årsmøte på Patricks Pub onsdag 10/3-2010 kl. 20.00. Vi får besøk av Sean fra Nøgne Ø som vil informere oss litt om hva som skjer på bryggeriet. I tillegg har han lovet en liten smaksprøve på selveste Nøgne Ø Red Horizon. Medlemmer og andre interesserte er hjertelig velkommen. Les mer på http://www.venneravno.com

Les mer...

Nytt fra Venner av Nøgne Ø


Hei, Venner av Nøgne Ø!

I et fortsatt vinterkledd land har mange av oss nå besøkt vinmonopolet for å få tak i noen av de 25 nye ølene som ble lansert i januar. I dette slippet er som nevnt Nøgne Ø representert med Imperial Brown Ale og Tiger Tripel. Kjenner du forresten til historien til Nøgne Ø? http://www.venneravno.com/nogneo_htm/historie.htm

Les mer...

Nytt fra Venner av Nøgne ØGodt nytt år, venner av Nøgne Ø!

Etter å ha lagt bak oss ribbe, medister, pinnekjøtt, lutefisk, torsk og kalkun sammen med diverse gode øl er det en glede å få ønske godt nytt år til alle. Om de neste månedene tilbringes på ulike helsestudioer med dårlig samvittighet vites ikke. Og ikke spiller det noe rolle. De fleste har vel fått tilgang til de ulike juleølene og dermed har hatt en fin julefeiring med edle øldråper i glassene. Etter at den siste nyttårsraketten har sagt ”pang” står vi helt plutselig

Les mer...