Amager og Henrik Papsø på Besøk


IMG_1774

Vi har siden i vår importert ganske så mye godt øl fra våre nye danske venner på Amager Bryghus i København, og etter å ha mast litt, tok bryggeriets markedssjef og kreative inspirator, Henrik Papsøe imot invitasjonen og kom til Stavanger og Cardinal. På en særs godt besøkt Mandag i Annen DK edition, fortalte han om seg selv, sin fortid i Danmarks Radio, sin tid som topp rater i RateBeer der han ga seg etter å ha ratet 25 000 øl. Men i fokus stod jo Amager, deres filosofi og deres øller. Vi smakte igjennom 11 forskjellige, og Henrik hadde artige historier til alle, som f.eks Lust som svenskene syntes ble for vågal, så Amager sensurerte etiketten, noe som ga en umiddelbar suksess! Vi takker Henrik for besøket og Amager for samarbeidet, og håper det fortsetter like godt i mange år.

Brooklyn og Garrett Oliver på besøk 1.Mai

DSC00114

Ringnes har som alle vet blitt representant for Brooklyn Brewery, og Brooklyn har en av verdens mest profilerte bryggere i sin midte, Garrett Oliver, Brewmaster, forfatter og foredragsholder. Han er redaktør for ”The Oxford Companion to Beer, og forfatteren av ”The Brewmaster´s Table. Og sa vi forhenværende rock manager..?
Garrett begynte som så mange andre som hjemmebrygger i sin ungdom, noe han fortsatte med i studieårene, for til slutt å forlate en god jobb i en større amerikansk bank for å starte Manhattan Brewing Company, der han ble sjefsbrygger i 1993. I 1994 ble han tilbudt stillingen som sjefsbrygger hos Brooklyn Brewery i forbindelse med utviklingen av deres nye bryggeri.
Ringnes har som nevnt representert Brooklyn i Norge en stund nå, men desverre bare tatt inn de mer moderate ølene. Besøket av Garrett markerer en slutt på det, så skal også deres sagnomsuste sterkøl introduseres i Norge, og dagen før Garrett kom til Stavanger, var han i Oslo og var med på å brygge et samarbeidsbrygg mellom Ringnes og Brooklyn, en Baltisk Porter.
Foredraget var som de forrige vi har vært med på både fargerikt og interesant, og sammen med oster og marmelader valgt ut og lagd av Ringnes egen Sigrid Strætkver, ble smakingen en høydare på Cardinal.

DSC00111DSC00105DSC00100DSC00095