Brooklyn og Garrett Oliver på besøk 1.Mai

DSC00114

Ringnes har som alle vet blitt representant for Brooklyn Brewery, og Brooklyn har en av verdens mest profilerte bryggere i sin midte, Garrett Oliver, Brewmaster, forfatter og foredragsholder. Han er redaktør for ”The Oxford Companion to Beer, og forfatteren av ”The Brewmaster´s Table. Og sa vi forhenværende rock manager..?
Garrett begynte som så mange andre som hjemmebrygger i sin ungdom, noe han fortsatte med i studieårene, for til slutt å forlate en god jobb i en større amerikansk bank for å starte Manhattan Brewing Company, der han ble sjefsbrygger i 1993. I 1994 ble han tilbudt stillingen som sjefsbrygger hos Brooklyn Brewery i forbindelse med utviklingen av deres nye bryggeri.
Ringnes har som nevnt representert Brooklyn i Norge en stund nå, men desverre bare tatt inn de mer moderate ølene. Besøket av Garrett markerer en slutt på det, så skal også deres sagnomsuste sterkøl introduseres i Norge, og dagen før Garrett kom til Stavanger, var han i Oslo og var med på å brygge et samarbeidsbrygg mellom Ringnes og Brooklyn, en Baltisk Porter.
Foredraget var som de forrige vi har vært med på både fargerikt og interesant, og sammen med oster og marmelader valgt ut og lagd av Ringnes egen Sigrid Strætkver, ble smakingen en høydare på Cardinal.

DSC00111DSC00105DSC00100DSC00095