Bryggeribesøk hos Veholt

DSC00775

På turen denne gangen dro vi fra Stavanger i otta, besøkte Lindesnes Brygghus, og det nye NUA Brygghus i Mandal. Vi var og innom et par bryggerier under oppstart, og kom fram til Veholt i skumringen. Etter å ha kjørt av fra E-18 mot Oslo etter Grenlandsbrua bar det mot Porsgrunn, forbi Herøya Industripark, på mindre og mindre veier, innover i skogen, til veien stoppet forran en rødmalt stue som er en vise av Prøysen Verdig!
Det var første gang vi var her, men Jan Fjeld som i tillegg til å være sauebonde utgjør både ledelse, bryggeri, administrasjon og allt annet tok imot oss som om vi skulle ha vært der mange ganger før.
For de som ikke kjenner til Jan, er han en tidligere flyger, og mange ganger vinner av norgesmesterskapet i hjemmebrygging. Nøgne Ø sin Two Captains har utgangspunkt i Jans Humlehelvete, og sammen med Kjetil Jikiun, som og er tidligere flyger, skapte disse to kapteinene altså Two Captains. Jan er også aktiv i brygging andre steder, blant annet i Gdansk i polen.
Markedsmessig leverer Jan mye direkte til faste kunder, Jackob & Gabriel, Kick i Kr.Sand, og Cafe Sara i Oslo, for å nevne noen. Og nå håper vi altså å komme på listen.
Vi fikk smake på mange øl, både ferdige og uferdige, og med på lasset tilbake ble Tre Kroner (U)tradisjonelt Juleøl, stilmessig nærmest en amber ale, med både norske og amerikanske aner. 
Mørk rødbrun farge på ølet, moderat off-white skum. Maltpreget aroma og smak, noe karamell men ikke for søt, hint av einerkvister og røk, tilstrekkelig med humle.
Vi bestillte Humlehelvete for levering etter nyttår, og snakket om å få brygget et eget øl for levering sommeren 2015. Og så kjekt var det å besøke Jan, at når det er ferdig, hiver vi oss i bilen og tar turen selv i stedet for å la transportører få gleden. Stor takk til Jan

DSC00777